jueves, 26 de septiembre de 2013

Les noves tecnologies a la educació

El passat divendres vam treballar a classe una serie de vídeos sobre les noves tecnologies, especialment tractant l'idea d'aplicar-les a la docencia.
Ja des d'els primers vídeos, observem una idea molt clara: les noves tecnologies no son una terra promesa. Les noves tecnologies no faran la educació més sencilla. Es una idea que queda molt clara; les noves tecnologies -i tota tecnologia- es una eina potencial a les nostres mans. No per fer servir dispositius digitals, els coneixements s'aprenen més ràpid.
Un altre punt de vista, i lligat amb l'anteriorment dit, es que les noves tecnologies poden ser de manera potencial una gran font de motivació per als alumnes, sempre i quan es facin servir de forma adient. Aquí entra una nova faceta del docent, qui ha de gestionar l'us responsable d'aquestes tecnologies i la metodologia d'estudi dels alumnes.
Amb tot, una nova tecnologia, sigui quin sigui el seu caràcter, té costum d'anar estretament lligada a una bretxa generacional o en aquest cas tecnologica, i es que es habitual que quan més jove es algú, més disposat sembla estar a utilitzar aquestes noves tecnologies per les que sembla que passa obligatoriament el nostre futur; i es que ja des de fa uns anys vivim en una societat altament mediatitsada i informatitzada.
Per acabar, a mode de resum i de conclusió, cal recordar que les tecnologies son útils, pero en cap cas substitueixen a un docent; tot i que potser, amb aquestes, pugui ser posible una certa renovació educativa. No només les tecnologies poden servir en el camp de la educació per a apendre d'una manera més amena; poden quedar encara molts usos per dona-li, de la mateixa manera que encara s'han de donar moltes vies per a introduir-les.

No hay comentarios:

Publicar un comentario